Nacházíte se na starší verzi webu pro ročníky 2010 a 2011. Aktuální web pro rok 2013 najdete na adrese tedxbrno.cz

Připojte se k nám

Partner Partner Dobrovolník Dobrovolník

Jakub Macek - Internet a nová média: Jaká revoluce? 07.10.2010 |Jakub Macek

Jakub Macek Změna? Ano, děje se a je potřeba. Před přehnanými očekáváními a revolučním charakterem některých výroků o vývoji společnosti ve vztahu k médiím však Jakub Macek varuje. Současně uznává, že bez entuziasmu bychom to v některých případech daleko nedotáhli, i tak zůstává skeptikem brněnského TEDxu.


Tomáš Vtípil - Antitechnologická zvuková lázeň 07.10.2010 |Tomáš Vtípil

Tomáš Vtípil V případě performance Tomáše Vtípila je zvuk nejspíš důležitější než video, ačkoli reakce některých návštěvníků také mluví za své. Užijte se pravděpodobně nejkontroverznější vystoupení TEDxBrno. Kromě hudby (?) uslyšíte i pár trefných komentářů.


Jiří Močička - Kreativní okolnosti: design pro digitální média 07.10.2010 |Jiří Močička

Jiří Močička Jedna z nejočekávanějších přednášek je zajímavá především svým obsahem. Jiří Močička, který v současnosti pracuje pro firmu R/GA v Londýně, se podělil o své zkušenosti a poznatky z oboru grafického designu digitálních médií.


Michal Hromas - Hospodaření a příprava jídel: inspirováno našimi předky 07.10.2010 |Michal Hromas

Michal Hromas Proč se zabíjačka dělá v zimě a proč v prosinci nemůžeme uspořádat "jahodový masakr"? Michal Hromas poutavě hovoří o jídle a jeho symbolických významech, tradicích a také o postupnému návratu k nim.


Vladimír Kokolia - O důležitosti hledění vedle, napříč a za roh 07.10.2010 |Vladimír Kokolia

Vladimír Kokolia Velmi netradiční vystoupení Vladimíra Kokolii otevírá nové obzory a to nejen v oblasti geometrie. Kolik má čára stran? Kolik má trojúhleník úhlů? Co je to "vzdálené nic" a proč je potřeba jít pod povrch?


Pavel Tománek - Cesta do světa, který není vidět 07.10.2010 |Pavel Tománek

Pavel Tománek Vtipná přednáška nejen o nanotechnologiích a také o tom, jak se z úspěšného sportovce díky dílčím neúspěchům stane ještě úspěšnější vědec.


Marisa Perelló: Je pomáhat druhým riskantní? 07.10.2010 |Marisa Perelló

Marisa Perelló Krátké vystoupení Marisy Perelló strhlo publikum svým osobním příběhem aneb jaké je přijít z Goldman & Sachs v Londýně do postkomunistického Kurdějova.


Adam Gebrian - architekt, kritik, teoretik a propagátor architektury a jeho bourání klišé 07.10.2010 |Adam Gebrian

Asi největší ohlas v roce 2010 sklidilo závěrečné vystoupení Adama Gebriana. Také si myslíte, že potřebujeme nejen realizátory, ale také iniciátory a propagátory?


Petr Maňas - Je snadné zvyšovat výkon, obtížnější je chápat smysl 07.10.2010 |Petr Maňas

Petr Maňas Kdo má za sebou několikaletou podnikatelskou nebo manažerskou misi a nechce skončit se syndromem vyhoření, jistě ocení přednášku Petra Maňase.


Akce: Otevřít verzi pro tisk


Soubory: