Nacházíte se na starší verzi webu pro ročníky 2010 a 2011. Aktuální web pro rok 2013 najdete na adrese tedxbrno.cz

Připojte se k nám

Partner Partner Dobrovolník Dobrovolník

Divadlo Reduta, Zelný trh 2, Brno


Hlavní sál divadla Reduta 


O divadle Reduta

Progresivní scéna Národního divadla Brno je nejstarší divadelní budovou ve střední Evropě, ve které se spojuje tradice s moderním divadlem, historie s dneškem. Repertoár tvoří především české premiéry z oblasti činohry, opery a baletu a ke spolupráci jsou zváni progresivní režiséři. V čele Divadla Reduta stojí od roku 2005 umělecký šéf Petr Štědroň a dramaturgyně Dora Viceníková. Dramaturgie se výrazně opírá o dramatizace, původně nedivadelní texty (především Korespondence V + W, Ouředníkova Europeana a Stanice: Tančírna Dodo Gombára) a současné drama.

Na podzim se v Divadle Reduta koná pravidelný festival Redfest, který uvádí domácí i zahraniční komorní činoherní produkce a koncem ledna multižánrový večer Maškarní bál aneb Mozart v Redutě, který představuje Mozarta v nejrůznějších provedeních od výtvarné instalace ke koncertu, od DJ´s k operním áriím. Pravidelnou součástí činnosti Divadla Reduta jsou výstavy, koncerty, přednášky aj.

Kritika o Divadle Reduta napsala: „Reduta je na divadelní mapě Brna jako absintový bar, kde se podávají opravdu silné nápoje. Ne každý je snese, ale mnozí je vyhledávají. Není to nic pro zhýčkance a snoby, rozmazlené limonádami a laskonkami sladkobolných a/nebo prostinkých komedií. Kdo ale touží po emočních cloumáních, měl by si v Redutě zařídit abonmá.“ A kritik Jan Němec Redutu charakterizoval: „nejstarší divadelní budova ve střední Evropě a zároveň nejprogresivnější divadelní scéna v Brně“.

  • Ceny Alfréda Radoka za rok 2010. Divadlo Reduta celkem 9 nominací, všechny za inscenace Korespondence V+W a Elementární částice.
  • Cena Sazky a Divadelních novin. Inscenace roku 2010 – 5. až 6. místo Korespondence V+W, Divadlo Reduta.
  • Sukces měsíce Divadelních novin. Listopad 2010 – Korespondence V+W, Divadlo Reduta.
  • Správní rada Nadace Českého literárního fondu udělila Výroční cenu v oblasti divadla a rozhlasu Janu Mikuláškovi za režii inscenace Korespondence V+W.


Kde je najít


Zvětšit mapu

Akce: Otevřít verzi pro tisk


Soubory: