Nacházíte se na starší verzi webu pro ročníky 2010 a 2011. Aktuální web pro rok 2013 najdete na adrese tedxbrno.cz

Připojte se k nám

Partner Partner Dobrovolník Dobrovolník

Zde najdete fotografie a stručné profily všech vystupujících. Témata jejich vystoupení a rozdělení do dvou programových bloků se dozvíte zde.

 

Adam Gebrian

Architekt, kritik, teoretik a propagátor architektury. Vystudoval fakultu architektury v Liberci a díky Fulbrightovu stipendiu také postgraduální program SCIFI na Southern California Institute of Architecture (SCI-Arc) v Los Angeles. Žil, studoval a pracoval v Amsterdamu, Rotterdamu, Praze, Paříži, Londýně a v Los Angeles. Vystavoval svůj projekt pro Dubaj na 11. bienále v Benátkách. Od roku 2009 působí jako moderátor vlastního pořadu “Bourání” na Radio Wave a vedoucí architektonického ateliéru na Fakultě umění a architektury Technické Univerzity v Liberci. Podílel se na přípravě kandidatury Ostravy na titul Evropské hlavní město kultury 2015, na vzniku první soukromé školy architektury v Česku - Archip a letos se stal členem občanského sdružení Městské zásahy.

Vlastní web.

 

Petr Maňas

Vystudoval katedru telekomunikací na ČVUT v Praze. Po vysoké škole pracoval ve firmě Bull ve Francii. Zaměstnancem LCS International se stal v roce 1991. Působil na pozici obchodního ředitele a od roku 2002 jako ředitel pro strategický rozvoj. Patnáct let byl členem představenstva společnosti a jednatelem dceřiných společností v Německu a na Slovensku. Působil také jako vicepresident ČSSI. V roce 2007 byl v ČR zvolen Databázovou osobností roku. Společnost se rozhodl opustit po osmnácti letech v roce 2009, kdy založil vlastní firmu Klanečná specializující se na firemní strategie. Je ženatý, má dvě děti, hovoří anglicky a je-li to nutné i francouzsky a rusky. Provozuje squash, tenis, baseball a golf.

 

 

Vladimír Kokolia

 

Malíř, grafik, kreslíř, performer, zpěvák, textař, blogger, profesor na Akademii výtvarných umění v Praze, pokračovatel tradice 20. generace čínského cvičení taiji rodiny Chen, webmaster, lesník a vítěz soutěže Miss Kompost České republiky 2007. První laureát Ceny Jindřicha Chalupeckého. Uspořádal více než osmdesát samostatných výstav. Na výtvarné scéně se zapsal začátkem 80. let jako autor mnoha set figurálních kreseb, zobrazujících fantastické a absurdní situace. Jeho malba naproti tomu působí jako meditace na téma obrazový prostor. Žije ve Veverských Knínicích u Brna.

Vlastní web.

 

Jakub Macek

Sociolog médií a publicista, vedoucí specializace Digitální média na Katedře mediálních studií a žurnalistiky FSS MU a odborný asistent na VŠB - Technické univerzitě Ostrava. Zabývá se sociální teorií nových médií a mediálními subkulturami, editoval či edituje odborné časopisy Revue pro média a Mediální studia, ve druhé polovině 90. let stál při vzniku jednoho z prvních českých komunitních internetových deníků. Působil v PR, ale později se rozhodl manipulovat veřejností sofistikovanějším způsobem – je konzultantem několika respektovaných nevládních organizací, od roku 2003 působí jako redaktor kulturního týdeníku a dramatik politického divadla Feste.

 

 

 

Michal Hromas

Kuchař, blogger, gastrokonzultant a lektor judeo–arabské a středozemské kuchyně. Vařil v restauraci Aromi v Praze, Hansen, Borgo Agnese a Bruna Antiqua v Brně, spolupracoval na současné podobě restaurace Como v pražském hotelu Jalta a kavárny Avia v Brně. Pořádá kurzy vaření pro veřejnost, působil v Řecku, na Sahaře, kde mj. prezentoval českou gastronomii jako asistent produkce při natáčení filmu Tobruk. Zaměřuje se na tradiční přístup nejen k vaření ale k hospodaření jako takovému s respektem k životnímu prostředí a přírodním cyklům. Studuje mj. vlivy cizích kuchyní na evropskou gastronomii, především v Rusku a na Balkáně. V současné době působí v pražské kavárně Bio Zahrada.

Vlastní web.

 

Marisa Perelló

Vedoucí grantových projektů a projektová manažerka Sdružení Podané ruce, které se věnuje práci s drogově závislými. Původem Španělka z baskického Bilbaa se přes studium v Londýně a práci pro Goldman Sachs dostala v roce 1996 do ČR. Její doménou byla zahraniční spolupráce, příprava žádostí o granty a společných projektů. Sdružení se postupně stalo jednou z nejvýznamnějších českých neziskových organizací pracujících s drogově závislými, která pomáhá nejen v ČR, ale např. i v Afghánistánu a Jižní Americe. Mezi Brnem a Londýnem Marisa cestuje i nadále – nedávno dokončila další studia na univerzitě Hult International Business School a získala titul MA. Nyní opět pracuje v Brně a žije v malé obci Kurdějov na Břeclavsku.

 

 

Tomáš Vtípil

Výrobce hluku: skladatel, producent, improvizátor, houslista, zpěvák, autor textů a performancí, katayzátor. Člen několika hudebních projektů širokého stylového rozptylu: DG307, !COMPILER-ERROR-TAG-NOT-FOUND-che!, Urband, cs_zvuk. Spolupracovník např. Moniky Načevy nebo německého rapera Niemanda. V roce 2004 vyhrál celorepublikové finále Slam poetry. Podílel se na vzniku mnoha nahrávek, je autorem hudby k několika scénickým i výtvarným projektům a k filmu Pouta (Radim Špaček, 2010). Sólovou tvorbu zachycuje právě vycházející LP Do Not Eat -Throw Away (dinn, 2010).
 


 

Pavel Tománek

Profesor oboru Aplikovaná fyzika a vedoucí Laboratoře optické nanometrologie na FEKT VUT v Brně. Postupně se zabýval výzkumem holografie a optických vláknových senzorů, až se stal jedním z pionýrů oboru Optické blízké pole. Autor asi 200 vědeckých publikací. Organizátor a předseda mnoha vědeckých konferencí v ČR a ve světě, dlouhodobě pobýval v Rusku, Francii a Alžírsku. Člen významných světových vědeckých komunit v oboru optiky a elektroniky (SPIE, OSA, MRS, IEEE, EOS), dlouholetý člen a předseda Vědeckého poradního výboru Evropské optické společnosti (EOS), fellow EOS, blíženec. Hovoří 5 jazyky, rozumí několika dalším. Zálibou je sport – ragby (mezinárodní rozhodčí), orientační běh a lyžování.

 

 

Jiří Močička

Designér a lektor v oblasti nových médií, nyní zaměstnán jako Senior Interaction Designer v londýnském studiu R/GA. Absolvent fakult strojního inženýrství a výtvarných umění na VUT v Brně se zaměřením na grafický design v digitálních médiích. Během stáže ve francouzské Remeši začal pracovat na projektu Digitální typografie, za který obdržel Národní cenu za design. Znalosti technologií a zkušenosti z psychologie a sociologie mu umožnily jako jednomu z prvních implementovat metodologii User Centred Design ve vysokoškolském prostředí na University of Bath. Dosud měl možnost řídit a podílet se na projektech pro společnosti Sony, Nokia, Samsung, BBC, Adobe, Eastman, Marvel, Warner Brothers, Jack Daniels a na práci pro české pobočky Silicon Graphics a Eva Jiricna Architecture Ltd.

Vlastní web.


Akce: Otevřít verzi pro tisk


Soubory: