TEDxBrno

http://www.tedxbrno.cz/napady-hodne-sireni/

Nápady hodné šíření

Co je TED

TED je nezisková organizace zaměřená na podporu "nápadů hodných šíření". Sdílet mimořádné a inspirující nápady se TED (Technology, Entertainment, Design) konferenci daří již 25 let. Od té doby stále roste a různými iniciativami podporuje nápady, které mění svět. Na výroční konferenci jsou zváni k přednáškám světoví myslitelé a hybatelé jako např. Bill Gates, Al Gore, Isabel Allende a další. Následně jsou jejich vystoupení bezplatně zpřístupněná ve videoarchivu TED.com, kde již skoro 300 milionů diváků vidělo přes více než tisíc vystoupení.

Co je TEDx

Od roku 2009 se neziskové konference založené na "nápadech hodných šíření" začaly lavinovitě šířit do dalších zemí díky licenčnímu programu TEDx, kde "x" představuje nezávisle organizovaná TED setkání. Díky němu pořádají místní organizátoři samostatné akce spojené společnou značkou do celosvětové sítě. TEDx akce jsou kombinací promítaných TED Talks a živých vystoupení.

Unikátní formát spojuje chytré, nápadité a komunikativní lidi napříč oborovými škatulkami a dává jim možnost nahlížet za hranice profesních světů, kde se obvykle pohybují. Přednášky striktně omezené 3 až 18 minutami propojují někdy vzdálené ostrovy vědy, umění, podnikání a vůbec nápadů, které stojí za to šířit. Ve více než stovce zemí se konalo již přes 2000 TEDx akcí, další desítky se právě chystají.

Více informací o TEDx.